torsdag 21. april 2011

Losen i Langesund - Gutta gjør en fantastisk jobb

En av Norges travleste skipsfartled er innseillingen mot Langesund.
I forbindelse med en gjennomgang av båtførerkurset på Tryggferdsel var vi å besøkte en av losene i Langesund. Langesund er en utrolig flott havn og det var utrolig artig å bli vist innseillingen som de forskjellige skipene som frekventerer denne havnen må gjennom.
Utrolig mye skipstrafikk, noe man ser når man følger med fra Færder og sørover.
Takker igjen for all hjelp til gjennomgang av nettkurset vårt til båtførerprøven.

Noen bilder fra losstasjon/båt i Langesund:








onsdag 20. april 2011

Gavekort - Til den som skal ta båtførerprøven

Den perfekt gave til de som liker sjøen. Mange må ta båtførerprøven og dette kan være en ideel presang.  Ikke alle må lovmessig ta båtførerprøven, men mange kan få større glede av båtlivet ved å utvide sine kunnskaper.

Bestille båtførerkurs som gavekort:

Gå inn på nettsiden til Tryggferdsel.no vedrørende gavekort til båtførerprøven.
Hvis du ønsker et gavekort så velger du bestillingsknappen på denne siden. Prisen er det samme som for ordinært nettkurs.

Slik fungerer det:
  • Trykk på bestill knappen på nettsiden
  • Etter betaling får du tilsendt en e-post med bestillingsbekreftelse.
  • I e-posten står gavekoden din som gir deg tilgang til kurset. 
  • I tillegg får du også med en link til ditt medlemsområde hvor du kan skrive ut gavekortet. 
  • Koden er ferdig fylt inn i gavekoret.
  • Her er eksempel på gavekortet (uten koden)
  • Mottakeren av gaven benytter linken hvor koden skal legges inn og har tilgang i hele perioden.
Gavekortet gjelder i 12 måneder fra første gangs bruk.

Båtførerprøven = Rabatt på forsikring

Flere forsikringsselskap gir deg nå rabatt om du har tatt båtførerprøven. Når det gjelder forsikring så oppnår du rabatter på dine forsikringer også til vanns, på samme måte som du har rabatter på dine andre ordinære forsikringer.
Båtførerprøven er en av elementene som kan gi deg rabatt på din forsikring. Det vil sa at du med en liten investering av tid og kostnad kan oppnå en fin besparelse på forsikringssummen din.
Hva kan du oppnå rabatt på
Flere av de store forsikringsselskapene tilbyr deg rabatt på båtforsikringen innenfor visse kriterier. Dette gjelder for eksempel:
  • Hvis du har tatt båtførerprøven og har gyldig båtførerbevis. 
  • Om båten din ligger i en havn med organisert vakthold.
  • Om båten din er registrert i Redningsselskapet.
  • Hvis du har montert godkjent tyverialarm i båten din.
  • Om du har FG godkjent gjenfinningssystem.
  • Fritidsskippereksamen kan også gi deg rabatter.
  • Du kan få rabatt om skrog og motor er merket med FG-godkjent merkesystem (Securmark)
Som du ser av ovenstående liste er det ingenting som skulle tilsi at det ikke er fornuftig å ta båtførerbeviset. Du får forsikringsmessige goder i tillegg til å bli en bedre og mer kunnskapsrik sjømann. Teorien til båtførerprøven loser deg gjennom de viktigste elementene du må kunne for å ferdes tryggere og sikrere til sjøs. Sjekk ut nettkurset til båtførerprøven som er lagt ut på Tryggferdsel.no

Norsk Test venter rush av folk som skal ta båtførerprøven

VG skriver idag, 20 april 2011 at den ventes en storm av sjømenn som skal ta båtførerprøven foran åretsbåtsesong.

Vi siterer VG's journalist i dagens nettavis:

Ifølge Norsk Test, som arrangerer båtførerprøven, er det rundt 65.000 som ikke har tatt båtførerprøven.


Rundt 50.000 har tatt båtførerprøven, men fortsatt er det 60-65.000 som ikke har tatt den obligatoriske lappen, anslår Norsk Test.

- Da den obligatoriske båtførerprøven ble vedtatt i 2008, anslo man at målgruppen var på rundt 100.000. Nå har cirka 50.000 av disse tatt prøven, mens 50.000 ikke har tatt den. I tillegg er det kommet til cirka 10-15.000 nye, slik at vi nå antar at det er 60-65.000 som ikke har tatt båtlappen, sier administrerende dirketør i Norsk Test, Bernt Nilsen.

Fra 1. mai 2010 ble det innført obligatorisk båtførerbevis for fritidsbåter. Kravet gjelder for personer som er født etter 1. januar 1980, og for fritidsbåter som er lengre enn 8 meter eller som har motorkraft større enn 25 hestekrefter.


Les resten av artikkelen her

Tryggferdsel.no kjører vårkampanje på nettkurset til båtførerprøven. Sjekk ut nettsidene for mer informasjon.

Sammenligning av nettkurs til båtførerprøven

Pris på båtførerkurs til båtførerprøven

prissammenligning av båtførerkursMange synes pris er et viktig moment for sitt valg av nettkurs . Prisen varierer på de tilgjengelige nettkursene som er på markedet idag. At pris står i sammenheng med kvalitet er en sannhet med modifikasjoner. Noen kurs er kanskje blitt litt "gammeldagse" og kan virke litt trauste å komme igjennom. Denne påstanden er vår subjektive mening etter å ha sett gjennom eksempler og demonstrasjoner på eksisterende nettkurs på markedet idag.

Dog skal det nevnes at det er tatt flere tester ala "Best i test" på nettkursene og generelt sett så kommer de aller fleste godt ut.

Personlig syns vi at få fremstille pensumet visuelt, enkelt og billedlig sammen med god forklarende tekst er en god søknad. Ved å ta i bruk flotte animasjoner og bilder mener vi at nettkursene blir enklere å komme seg gjenneom.

Jeg leser at noen begynner å "advare" mot sine konkurrenters nettkurs. Dette er rimelig smålig og arrogant så slike banale utsagn velger jeg å la være å kommentere. Jeg er rimelig overbevist at du som besøkende lett avgjør hvilket kurs som passer best for deg.
Det viktigste er at du vet hvem som står bak og at du kan få en demonstrasjon av kurset før du kjøper:)


Det å sammenligne prisene opp mot hverandre kan være litt vanskelig. Årsaken til dette er at kursene kan ha litt forskjellig innhold, ekstra ting man får med eller andre goder. De viktigste elementene finner du i tabellen nedenunder.

Sammenligning av nettkurs til bårførerprøven


Prissammenligning er foretatt 02.04.2011