tirsdag 11. januar 2011

Forskjellige skrog

Skrog og skrogtyper er noe av pensumet til båtførerprøven. Vi har nå oppdatert våre animasjoner av dette, da første utkast var litt for "kjedelige" etter vår mening.
Med ny bakgrunnsfarge ble det mer liv i animasjonen og vi er veldig fornøyd med resultatet.

Her er en av animasjonene:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player



Du kan se flere av våre animasjoner her.

Ha en strålende dag alle sammen.

lørdag 8. januar 2011

Takk for kvalitetsjekk av båtførerkurset

Båtførerkurs på Tryggferdsel.no
Oss bak båtførerkurset på Tryggferdsel har lang fartstid med tanke på webdesign, nettbutikker og informasjonssider på nett. Da vi bestemte oss for å lage kurs mot båtførerprøven, var vi sikre på at vi skulle få laget et kurs som fremsto som visuelt forklarende. Målet vårt var å bli bedre enn de eksisterende båtførerkursene på markedet.
Resultatet ble veldig bra og ut fra vår mulighet til å bedømme hvordan de andre kursene er, så mener vi selv at båtførerkurset på Tryggferdsel er mye bedre enn alle andre eksisterende nettkurs.
Vi har brukt mye ressurser på animasjoner, bilder og visuell fremføring i tillegg til god forklarende tekst. På veien til dette gode produktet har vi hatt hjelp av flere maritime personer. Vi legger ut tilbakemeldinger fra disse etterhvert som vi får dem og disse kan du lese her.

Vi vil takke alle dere for god hjelp på veien til kurset til båtførerprøven:)

Per S Berg - Statslos i Kystverket
Per - Statslos i Kystverket, solid maritim erfaring Bakgrunn:
Utdannet sjøkaptein. Har blant annet vært på "Christian Radich" og kongeskipet "Norge". Ca 20 år som profesjonell sjømann, de fleste av årene har han seilt i utenriksfart.
De siste 5 årene har Per vært statslos i Kystverket, hvor han fortsatt tjenestegjør.
Pers kommentar:
Som profesjonell sjømann synes jeg kurset er er en god oppfriskning, med lettfattelige, gode forklaringer og animasjoner. Her vil du som småbåtfører lære deg det du trenger for å ferdes trygt og godt på sjøen.

onsdag 5. januar 2011

Båtførerprøven - Nettkurs eller klasseromskurs?

Det har vært undervist til båtførerprøven i en årrekke. Dette har primært vært vanlige klasseromskurs med kursleder og praktisk gjennomgåelse av pensumet.


I de siste årene har det dukket opp flere tilbydere av nettkurs som tilbyr deg gjennomgang av akkurat det samme pensumet, men til en vesentlig rimeligere kostnad.

Hva er best? Les mer om det her.
Vi er rimelig overbevist om at nettkurs har kommet for å bli og vi mener at du får vel så mye ut av denne typen undervisning som ordinære klasseromskurs.

Båtførerprøven - Hva er egentlig intensjonen?

Hva er intensjonen med båtførerprøven? Blir du bedre sjømann av dette?
Godt sjømannskap er nok noe du utvikler med erfaringen du tilegner deg på sjøen gjennom lang tid.
Det som uansett er på det rene er at båtførerprøven gir deg en grunnleggende kunnskap som du må kunne for å starte din "båtreise".
Pensumet du skal gjennom tar for seg de viktigste temaene til sjøs.

På Tryggferdsel.no kan du lese om hvilke kapitler du finner i nettkurset til båtførerprøven


Båtførerbevis - Du får bot om du ikke har båtførerprøven

Regjeringen innførte obligatorisk båtførerprøve for fritidsbåter fra 1.mai 2010 vedtok regjeringen. Vedtaket gjelder for alle født 1. januar 1980 eller senere, som skal føre fritidsbåt med lengde over 8 meter eller som har motor med effekt med en 25 hk.
Om du faller innenfor denne aldersgruppen og ikke har båtførerprøven, så risikerer du bot om du blir stoppet av polititet på sjøen.

Les mer om bøtesatser på Tryggferdsel.

Selvom du ikke faller innenfor gruppen som MÅ ta båtførerprøven, så anbefales alle å ta det allikevel. Grunnleggende sjømannskap og kunnskap om trafikkregler til sjøs er en viktig forutsetning for å kunne seile trygt og sikkert.


Bildekilde: nrk.no

Båtførerprøven - Interaktivt og visuelt nettkurs

Før jul fikk vi endelig lansert vårt nettkurs til deg som planlegger å ta båtførerprøven.
Nettkurset er interaktivt og visuelt behagelig. Vi har brukt mange animasjoner og flott bilder for å kunne presentere pensumet så godt som mulig.
Gjennom 8 kapitler loser vi deg gjennom Sjøfartsdirektoratets pensumliste til båtførerprøven.
Ta en kikk selv og se hva du synes.